Зима ще в самому розпалі, морози в Україні не відступають, тож є час посмакувати популярними гарячими безалкогольними напоями, які зігрівають, покращують настрій і навіть зміцнюють імунітет. Про деякі з них розповімо нижче.
Ірландська кава з прянощами
Гоголь-моголь для гарного настрою
Для його приготування візьміть:
- чверть склянки згущеного молока;
- 2 склянки звичайного коров’ячого молока;
- 2 столові ложки цукру;
- 4 яєчних жовтки;
- чверть чайної ложки кориці;
- дрібку гвоздики;
- ваніль, мускатний горіх і збиті вершки — все за смаком.
Коров’яче молоко необхідно змішати зі згущеним, а також із гвоздикою і корицею в невеликій каструльці. На середньому вогні суміш розігрівають, але не доводять до кипіння. В окремій мисці міксером збивають жовтки і цукор, а потім по одній ложці поступово додають молочну суміш. Готову масу виливають назад у каструлю, розігрівають на повільному вогні до легкого загустіння. Залишається додати ваніль і розлити напій по склянках. Його прикрашають збитими вершками та мускатним горіхом.
Какао родом із дитинства
Банальний напій, який так усі любили в дитинстві, можна перетворити на святковий, якщо додати до нього трохи кориці, цукрову паличку та мускатний горіх. Також не забувайте про маленькі зефірки, тертий шоколад і збиті вершки. Буде приголомшливо смачно.
Чай масала родом з Індії
Це улюблений напій в Азії, а зокрема — в Індії. Масала — ядрена суміш із гарячого молока, чорного чаю, води і спецій. У їхній ролі виступають гвоздика, кардамон, тертий імбир, кориця і перець. Якщо морочитися з індійським чаєм не хочеться, готуйте будь-який на ваш смак. Для швидкого закипання води використовуйте електрочайники Braun: вони можуть нагріти 200 мл рідини за 45 секунд. Як сировину для гарячого чаю використовуйте ромашку, календулу, м’яту, чебрець, ягоди шипшини та калини. Варіантів маса. Як підсолоджувач можна використовувати мед.
Імбирно-медовий збитень
Для приготування візьміть:
- 0,5 л води;
- мед — 3 столові ложки;
- тертий імбир — чверть чайної ложки;
- лимон — 1/2;
- м’яту — 0,5 чайної ложки;
- гвоздику і корицю за смаком.
Нагрійте воду, а тим часом натріть лимонну цедру і вичавіть лимонний сік. Після закипання воду знімають, додають туди цитрусові, мед, прянощі, все перемішують і накривають кришкою. Необхідно напою дати постояти хоча б 30 хвилин. Перед вживанням його слід процідити. Насолоджуйтеся такими гарячими шедеврами самостійно або в компанії близьких людей. Тоді зима залишить лише теплі спогади.