Для багатьох смаження м’яса або риби на вугіллі є єдиним правильним способом приготування. Бо палене вугілля створює класичний запах барбекю, а потріскування нагадує нам про безтурботні гриль-вечірки на відкритому повітрі. Класичне деревне вугілля легко запалюється і горить при досить високих температурах до 800 C. Це точно додасть стравам запаху та смаку, який ні з чим не сплутати.

Але для більш тривалих вечірок з барбекю вам доведеться додавати вугілля частіше, оскільки воно не зберігає свою температуру надто довго через свою дрібнішу структуру. Тут може допомогти так зване ресторанне вугілля. Завдяки досить великим шматкам деревного вугілля він має дуже тривалий час горіння.

Вугільні брикети горять при температурі близько 600-700 C. Оскільки вони виготовлені з пресованої сировини та мають набагато вищу щільність, ніж звичайне деревне вугілля. Вони часто зберігають свою температуру до 3 годин і більше. Перший клас брикетів — це брикети з кокосової шкаралупи. Вони досягають трохи вищих температур, ніж звичайні дерев’яні брикети, і зберігаються трохи довше.

Особливості вугілля для грилів

Звичайно, деревне вугілля для гриля та все інше ви можете придбати у спеціалізованих магазинах де продається все для барбекю та мангалів.

Особливості вугілля для грилів

Переваги вугілля для гриля

Це один з найпопулярніших видів палива, яке використовується для приготування їжі на відкритому вогнищі або грилі. Ось деякі його переваги:

  1. Висока температура, що дозволяє швидко та ефективно приготувати їжу з гарним хрустким зовнішнім шаром.
  2. Надає їжі характерний аромат та смак, який важко досягти за допомогою інших джерел паління.
  3. Контроль температури. З його допомогою можна з легкістю контролювати температуру гриля, регулюючи кількість палива та вентиляцію.
  4. Підходить для готування різноманітних страв, від стейків та шашликів до піци та смажених овочів.
  5. Сировина виготовляється з природних матеріалів, що робить його екологічно чистим джерелом паління.
  6. Можна легко придбати в багатьох магазинах та супермаркетах, часто є більш доступним варіантом, особливо там, де немає можливості використовувати газові грилі.
  7. Вугілля можна зберігати протягом тривалого часу, що робить його зручним для використання в будь-який час.
Особливості вугілля для грилів

На сайті “Грілекс” ви можете купити вугільний гриль разом з пальним для нього. Звісно, вугілля має і свої недоліки, такі як більше часу на розпалювання, брудні руки під час обробки та чищення барбекю, а також можливий викид диму. Однак багато людей вважають, що ці недоліки повністю виправданні заради смачного результату готування.